Randi Nygaard Lium og Tove-Lise Røkke Olsen

"Fortellinger i tråd og leire"

1. - 29. juni  2024

Åpningstider:

Man-fre kl. 11-17
Lør kl. 11-15
Søn kl. 12-15

Henvendelser utenom åpningstid: 909 88 612 

post@galleri-sg.no


Med utgangspunkt i vev og keramikk som medium søker Lium og Røkke-Olsen et visuelt uttrykk for deres tilhørighet og fascinasjon for Trondheim. Dette er en utstilling dedikert til kunsthåndverkenes lange tradisjoner, med røtter i sagatid og historie, og med bånd til nåtidens urbanitet og nyskapning. Materialitet og håndverk står i sentrum for den kunstneriske prosessen.

Randi Nygaard Lium er en anerkjent tekstilkunstner og kunsthistoriker. Hun er utdannet ved det Jyske Kunstakademi i Århus og Århus Universitet med hovedfag i kunsthistorie. Hun har vært direktør ved Trondheim Kunstmuseum og førstekonservator ved Nordenfjeldskje Kunstindustrimuseum. Hun har deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger, og har hatt flere separatutstillinger. Lium er forfatter av boken «Tekstilkunst i Norge» utgitt i 2016, og «Broderi som kunstuttrykk» som lanseres onsdag 22. mai 2024 ved Trondheim Kunstmuseum, Gråmølna.

Tovelise Røkke-Olsen er en anerkjent keramiker bosatt i Trondheim. Hun er utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design, og Statens håndverk og kunstindustriskole. Hun er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet, KODE 1 og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. I 1993 mottok hun Norske Kunsthåndverkeres «Kunsthånverkprisen». Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppe og kollektivutstillinger, så vel som årsutstillinger og triennaler.

Nyheter i nettbutikken:

    

lagt til handlevogn