Sylva Karin Johansen


Sylva Karin Johansen er billedkunster med bakgrunn som grafisk formgiver. Hun arbeider i dag som lærer i visuelle kunstfag i Indre Fosen kulturskole ved siden av arbeid i eget atelier. Teknikkene hun arbeider med er akryl, monotypi, DGA og akvarell.

 

Sylva er bosatt i Rissa på Fosenhalvøya hvor hun har naturen tett innpå. Og det er i naturen hun finner inspirasjon da dens elementer er i stadige skiftninger når det gjelder lys, farger, ro og dramatikk.  Fargene og deres sammensetninger spiller en stor rolle i hennes arbeider.


Hun etterstreber en abstrahering av motivet som kan gi rom for fabulering. Det vil si at hun maler aldri etter et motiv, men bearbeider i tankene det hun har sett og dikter fram et bilde ved hjelp av hovedsakelig palettkniv. Den kan åpne opp for å få uventede linjer, skape bevegelser og et litt røffere uttrykk i bildet.

Maleriene er også grunnlaget for hennes digitale grafiske arbeider (DGA) hvor bildene så blir omarbeidet til nye uttrykk.

Et 30-tall av hennes DGA-er har blitt til CD-cover gjennom samarbeid med ”Losen Records”.

 

Sylva Karin Johansen stiller ut arbeider i Galleri SG, Trondheim og Galleri Empati, Ørlandet. Hun var også tilknyttet Galleri Inn Steinkjer før driften ble lagt ned.

 

Utstillinger:

Har deltatt på flere kollektive utstillinger i ovennevnte gallerier.


Separatutstillinger: Neadalen kunstforening, Rissa kunstforening, Museet Kystens Arv (2010 0g 2017)

 

Offentlige innkjøp:

Statens vegvesen, Sør- Trøndelag fylkeskommune, Nord-Trøndelag arbeiderparti, Fjord 1, Jernbaneverket og Norsk kulturskoleråd (2018 og 2019)

lagt til handlevogn