Sukhi Karlsen

 
Sukhis hoved disipliner er grafikk, collage og skulptur. Hun er også glad i det tverrfaglige, som ofte strekker seg utenfor det ovennevnte. Sukhis arbeid er preget av nøye komposisjon og rene linjer, som ofte inneholder elementer av humor eller det bisarre. Hennes hovedstudio var frem til oktober 2017 i Trondheim, Midt-Norge. Nå etableres et nytt arbeidsområde i København, Danmark.

  
KUNSTNERENS UTTALELSE
"Hva oppfatter vi som balanse? Dette har vært et gjennomgående tema i arbeidet mitt det siste tiåret. Uansett om inspirasjonen kommer fra det daglige livet eller noe mer universelt, er det i utgangspunktet to alternativer: inn - eller ut - av balanse. Det meste av arbeidet mitt kan absolutt sies å peke på det første, men det er ofte en vri på det.

Jeg liker å kombinere abstrakte og figurative elementer, ofte med det formål å gi verket muligheten til å kommunisere noe sammenhengende. For meg handler det om å sette verket i en sammenheng der det kan snakke for seg selv. Selvfølgelig kan dette sies om hvilken som helst kunst, men dette handler mer om en håndgripelig forståelse, som samsvarer med tittelen verket har.

Jeg jobber ofte på tvers av forskjellige fagområder, men mitt primære fokus er på skulptur, collage og grafikk. Det er nesten alltid et eksessivt fokus på komposisjon, uavhengig av materiale eller emne. Det kan karakteriseres som et perfeksjonistisk trekk, så kanskje dette er en grunn til at balanse er et så spennende tema for meg? "

lagt til handlevogn