Patricia Concina

 

PATRICIA CONCINA er født i La Plata i 1970, Argentina. Hun er uteksaminert fra Fine Arts Baccalaureate UNLP og utdannet som tekniker i keramisk restaurering av Institutt for arkeologi ved Museum of Natural Sciences of La Plata. Videre har hun utdannelse som gravør og konservator av kunst fra National School of Visual Arts i Brussel.

Hun bor og jobber i Valencia, Spania. Siden 2001 har hun først og fremst vært engasjert i gravering som et uttrykks- og eksperimentverktøy, og har arbeidet i flere grafiske verksteder i Valencia, Spania. Hun har samarbeidet i flere prosjekter, bl.a. Workshop "Q de Quadres" av Gregori Valero og School of Arts and Crafts of Valencia, og med gravøren Luis Valdés Canet. Hun har deltatt i internasjonale graveringskonkurranser Hun har deltatt på en rekke i Spania, Belgia og Norge. Hun har også hatt flere separatutstillinger. Hun er innkjøpt til flere samlinger i forskjellige land, som Argentina, Spania, Belgia, Norge, New Zealand, Finland, Frankrike, Sør-Korea og Tyskland.

I undervisningen sin har hun arbeidet med forskjellige prosjekter, utviklet hovedsakelig i Spania. Hun jobber for tiden som gravør i sitt verksted LenGuA dE mEtAL og som gravør og lærer i verkstedet ĬMāGO, Meme School of Trades and Culture, i Valencia, Spania.

Patricia Concina har et særegent uttrykk med sterke farger og arbeider ofte i temaer knyttet til mennesker og opplevelser. Motivene har ofte et preg av surrealistisk og drømmende uttrykk. – Det er kjærlighet, smerte og mye følelser. Fargene er svært viktig for meg, sier Patricia, litt galskap, jo, det kan hun godta. Men først og fremst er det lidenskap hun ønsker å formidle. Arbeidene hennes preges av stor teknisk og kunstnerisk dyktighet. Men som den særdeles dyktige grafikeren hun er, med et sterkt personlig uttrykk og en historie å fortelle, er hun opptatt av at bildene skal tale for seg selv.

lagt til handlevogn