Bjørg Thorhallsdottir

  
BJÖRG THORHALLSDOTTIR (født 16. oktober 1974 i Ísafjörður på Island) er en islandsk-norsk kunstner.

Hun er oppvokst på Vøyenenga og i Lommedalen i Bærum og i Sørøst-Asia. Thorhallsdottir var bosatt i Cannes2002–2005. Hun flyttet i 2005 tilbake til Norge. Thorhallsdottir startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole. I 1997 kom inn hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona. For sitt arbeid der fikk hun den beste karakteren gitt siden 1978, og hun fikk i oppdrag å male en freske i rommet der Gaudi (spansk arkitekt) døde. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducrous. I 2000 hadde hun også et års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona. Thorhallsdottir kjennetegnes ved allsidighet i bruk av materialer og uttrykksform. Hun jobber med blyglass og mosaikk i tillegg til grafikk og maleri. Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Thorhallsdottir har også illustrert flere bøker og tidsskrifter, blant annet diktsamlingen - og musikken en annen. Hennes kunst er blitt utstilt både i inn- og utland (blant annet i Brussel, Warszawa og Cannes), og hun har hatt en rekke separatutstillinger.

Hun debuterte i Galleri X i Son i 1996, og har siden hatt et imponerende antall utstillinger i Norge, Spania og Frankrike. Thorhallsdottir har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer.

- Jeg har et ønske om at bildene mine skal bety noe. Vi har en enorm kraft inne i oss, og mitt mål er å inspirere til at flere skal tørre å hoppe ned fra stupebrettet, og kaste seg ut i det livet vi egentlig drømmer om. For etter noen mageplask, så oppdager vi at det handler ikke om å falle - men om å reise seg opp igjen! Og om vi har på høyhælte sko, så blir det i alle fall et mageplask med stil!

- Jeg skisser hele tiden, og mange av bildene tar utgangspunkt i budskap og bilder som jeg selv har trengt i ulike faser av livet mitt. Følelser er universelle, og livene våre er ofte like. Så kanskje kan noen kjenne seg igjen i bildene og ordene mine.

Björg Thorhallsdottir er en av landets mest populære grafikere med budskap som treffer hjertet. Hun har i tillegg også vært spaltist i ulike blader, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal, Pitch og Aschehoug Forlag. Björg er en etterspurt foredragsholder, og er også kjent for sine Lykkebobler og Skravlevin.

Hun har hatt flere utstillinger i Galleri SG gjennom årene.

lagt til handlevogn