Andrew Barton

 

Andrew Barton er en britisk-norsk kunstner. Han studerte ved Kunsthøyskolen i Oslo fra 1991 til 1996. Skulpturene til Barton kombinerer et figurativt klassisk uttrykk med abstrakte elementer og i noen tilfeller i et samspill med væsker. Skulpturene er laget i en kombinasjon av plast, keramikk og andre elementer. Barton debuterte på Høstutstillingen i 1998.

En større samling arbeider ble vist ved kultursentret 'De Scharpoord' i Knokke-Heist, Belgi i 2003-4. I 2006 åpnet Barton en utstilling i Blomquist Kunsthandel i Oslo med ti større arbeider.

Barton har også deltatt på flere gruppeutstillinger i Norge; Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, Arena Vestfossen, Hordaland kunstnersenter, Ålesunds Kunstforening, Rauland Kunstforening, Telemarksgalleriet og GAGO i Oslo

I utlandet har arbeidene blitt vist i USA, Tyskland, Belgia, Kina, Edinburgh Art Festival, Art Genda København og ved Göteborgs Konsthall. Skulpturen Pump er også representert i Judith Swartz sin bok Confrontational Ceramics fra 2008.

lagt til handlevogn