Hommage à Ove Stokstad

Velkommen til vernissage i Galleri SG

lørdag 27. oktober kl. 15

Billedkunstneren og musikeren Ove Stokstad (1939 - 2018) var en sentral aktør i Trondhjems kunstmiljø. For et større publikum mest kjent for utstillinger i museer og gallerier, utsmykninger i det offentlige rom og konserter i jazz. For kolleger også kjent for sin innsats som pedagog: Ove Stokstad ble i 1970 invitert til å etablere og lede en grafikkavdeling ved Kunstskolen i Trondheim (fra 1996 Kunstakademiet i Trondheim NTNU) og der virket han i administrative og pedagogiske stillinger til han gikk av som professor i 2002.

Ove Stokstad valgte grafikken som sitt foretrukne medium og sa følgende:

Grafikken representerer langsomhetens estetikk, og grafikeren tenker ofte i lange trekk som en sjakkspiller. Som uttrykksform er grafikken kanskje ikke for det effektive mennesket, men mere for det reflektive. Hva verden i dag trenger mest, refleksjon eller effektivitet blir et spørsmål hver enkelt får stille seg selv.

I løpet av sin levetid kuraterte Ove Stokstad en serie utstillinger under tittelen "Ove Stokstad Inviterer". Disse utstillingene fokuserte på grafikk og de inviterte var kunstnere fra inn og utland.  Blant de inviterte var også tidligere studenter fra Kunstakademiet i Trondheim. Han hadde planlagt en siste utstilling i serien "Ove Stokstad Inviterer" i Galleri SG i Trondheim i 2018. Før Ove Stokstad gikk bort i februar i år rakk han å invitere 2 kunstnere til utstillingen: Beate Gjersvold og Hermann Isaksen. Disse har valgt å fullføre utstillingen i Oves ånd og har ansvaret for valg av øvrige inviterte kunstnere: Elisabet Alsos Strand, Are Andreassen, Knut Eerik Halvorsen, Jon Arne Mogstad og Trond Nesheim.

Hoveddelen av utstillingen består av et utvalg verk av Ove Stokstad. Mens tidligere utstillinger har fokusert på grafikk inneholder denne utstillingen også maleri og akvarell. Siden Ove i liten grad rakk å være med å planlegge og fullføre dette prosjektet har vi valgt en ny tittel på utstillingen: " Hommage à Ove Stokstad"

Hermann Isaksen