Arjuna Geir Aasehaug

Arjuna Geir Aasehaug ble født i Bergen i 1967. Han har bodd i Sverige siden 2003, og bor og arbeider i dag utenfor Göteborg.

Arjuna arbeider med figurativt maleri, først og fremst med akryl på lerret. Bildene hans har ofte et drømsk og gåtefullt uttrykk. Arjuna er interessert i kontraster både i det tekniske og det tematiske, og undersøker gjerne motsettninger og ulike egenskaper som lever side om side i verden. Han søker på en poetisk måte å si noe om ensomhet, isolasjon, lengsel og fremmedgjørelse i den menneskelige tilværelsen. Arjuna utforsker også møtet mellom vår indre verden og den yttre; rum og bevegelse i rummet. Man finner ofte mennesker eller dyr som vandrer innover i et udefinert landskap; mennesker ofte bare som en skygge eller en silhuett. Objekter og former som  stadig dukker opp er båten, hvalen, luftskipet, fallskjermen. Det som som flyter og svever. Naturlovene; det som bæres av vannet og det som løftes av luften. Tid og arbeidsprosess er også viktig, det skal finnes spor av tid og arbeidsprosess i maleriene. Ofte flere lag av forskjellige verdner over hverandre.

Arjuna Geir Aasehaug har hatt flere separatutstillinger i Norge og Sverige de siste årene, og han har deltatt på jurybedømte utstillinger; bla. den annerkjente Høstsalongen i Edsvik Konsthall utenfor Stockholm både i 2015 og 2018.