Født: 23.01.1978 i Bergen

Rune Werner Molnes har jobbet med kunstfotografi de siste 20 årene, på fulltid siden 2011. Han bor på Askøy sammen med samboer og sine tre barn. I 2013 hadde han sin første utstilling her i Galleri SG.

Han er medlem av Norske Billedkunstnere og sitter som styreleder hos Isotop Fellesatelier i Bergen sentrum hvor han også har sitt studio. Rune har utdanningsbakgrunn fra filosofistudier ved UiB, en master fra NHH og er selvlært innen kunstfeltet.

Molnes har hovedfokus på landskap, miljø og bygdeforfall. Flere av hans prosjekter omhandler vår miljøpåvirkning gjerne knyttet opp mot temaer som eksistensialisme og den menneskelige tilstand.

”Entropi” heter prosjektet han stiller ut nå. Prosjektet har vært utstilt i inn- og utland, og ble antatt til Vestlandsutstillingen 2017. Det har siden vært i stadig utvikling, og vi viser for første gang frem fem nye fotografier fra prosjektet, i tillegg til kunstnerens utvalg av personlige favoritter. Flere av enkeltmotivene har kommet godt ut av blant annet ”International Photography Awards”.

Molnes har hatt flere separatutstillinger de siste årene, og kunsten hans er å finne i private og offentlige samlinger. Han har vært blant finalistene til ”European Fine Art Photograph of the Year Award”, med påfølgende utstillingsturne i Europa. Han fikk også høyeste utmerkelse i ”Prix De La Photographie Paris”.

Viktige, nylige utsmykningsoppdrag har vært Det Norske Representasjonskontoret i Palestina, Universitetet i Bergen og Japans Konsulat i Norge.Han blir inspirert av det dramatiske kystlandskapet på Vigra, en øy like utenfor Ålesund. I dette området har flere generasjoner av hans slekt oppholdt seg. Det å vokse opp her har gitt han et sterkt bånd til til det vindutsatte landskapet. Han holder nå til i Bergen.

Molnes begynte å fotografere landskap på Vigra og har siden reist langs Norges langstrakte kystlinje.